Kulturværste

Navnet Kulturværste spinner på den Østfoldske varianten av verksted – værste.

Les mer

Kulturværste AS

Kulturværste i Fredrikstad består av komponist Svein Gundersen, Ole-Hermann Gudim Lundberg og Hans-P. Thøgersen.

Navnet Kulturværste spinner på den Østfoldske varianten av verksted – værste. Dette har bakgrunn i at firmaet ble startet i lokaler på det nedlagte mekaniske verkstedet; Fredrikstad Mekaniske Verksted, eller Værste som det heter på folkemunne. De har hatt kontor på Sceneteppe siden oppstart og inkluderer ofte barn/unge i deres semiprofesjonelle forestillinger.

Hans-Petter Thøgersen er dramatiker og medlem av Norske Dramatikers Forbund. Han har i over 25 år skrevet over tredve musikaler og teaterforestillinger. Han har bakgrunn i den interaktive teaterformen Forumteater og arbeider også som produsent.

Svein Gundersen er  kjent som aktiv komponist gjennom over 35 år med sanger som «Har en drøm», «Ei hånd å holde i» samt OL-melodien «Se ilden lyse». Han har også skrevet en rekke musikalerog produsert innspillinger med blant annet DDE og Sissel Kyrkjebø.

Ole-Hermann Gudim Lundberg er regissør og medlem av Norsk Sceneinstruktørforening. Han er initiativtager til Sceneteppe og har bidratt til utviklingen av det lokale kulturlivet i over 40 år.

Produksjonsselskapet har iscenesatt en rekke forestillinger og har vært en sentral aktør i utviklingen av Brottet Amfi på Hvaler siden oppstart i 2005, der de iscenesetter nyskrevet musikkdramatikk med lokal forankring. Deres forestilling JEPPE ble også blant annet spilt på Chat Noir med etterfulgt Norgesturné.

For mer informasjon: www.kulturv.no